Schrijf in Login

Mosselrace: dit jaar meer mosselen dan racen!

 


Verslag van Arno van Houwelingen:

"Het beloofde een prachtige mosselrace te worden.
De weersvoorspellingen waren goed met een mooie windkracht 4 en geregeld zon. Echter op het strand aangekomen waaide het een stuk harder. De organisatoren van de mosselrace konden ook meedoen, want Guus en Albert verzorgden de wedstrijd. 3 boten gingen het water op; Jelle en Maarten met de Nacra F18, Andreas en Pieter met de Inter 20 en Arno en Fay op de Hobie 16. Op het water werd pas duidelijk hoe hoog de golven echt waren. De combinatie van de harde wind en golven was de reden om terug naar het strand te gaan. Jelle en Maarten hadden echter de smaak goed te pakken en bleven op het water.

Lees verder

A-Catvloot in Zeeland blijft groeien

 


Op het Veerse Meer is deze week een EVO A-Cat gestald door het nieuwe lid Paul Robert, waarmee het aantal A-Cats bij Catclub Zeeland gestegen is tot 21. De vloot bestaat uit 8 verschillende types, waarbij DNA het hoogste scoort met 5 stuks (Jaap, Jo, Rutger, Caroline en Robbert). Daarna volgen Bimare (Philippe, René, Michiel en Kees) en Auscat (Katharina, Loek, Els en Michel) ieder met 4 stuks, vervolgens 3 Flyers (Henk, Mark en Rudy), 2 Visions (Philippe en Erwin), één PESA (Rob), één Tool(Martin) en één EVO (Paul).
Onder de 21 zeilers 18 mannen en 3 vrouwen, waaronder de Nederlands Kampioen Erwin Kerstens, die in het weekend van 22 t/m 24 augusustus zijn titel gaat verdedigen in Hellevoetsluis. Van de 21 zeilers zijn er 10 lid van DACA, aanmelden wordt gewaardeerd. Fred en Denise zijn beiden lid, maar hebben op dit moment even geen boot ivm met vertrek naar het buitenland.
In zowel de Noordzee- als de Meercompetitie heeft een A-Cat de leiding, resp. Jaap en Rudy. Bijzonder is dat René de eerste pionier was op de club met een A-cat, maar ook dat hij nu na twee jaar zijn boot niet gebruikt te hebben deze heeft schoongemaakt en op zoek is naar zijn roeren!? (inmiddels gevonden!). Daarnaast mochten we op de Noordzee dit jaar 16 A-Cats verwelkomen bij het A-Catweekend op zee, dus ook daar een stijgende lijn. DACA-ambassadeur Kees Krijger is tevreden!!!

Video A-Catweekend at Sea

 


In opdracht van DACA heeft Boy van de Guchte een video gemaakt van het A-Catweekend op 12 juli te Vrouwenpolder. Het was de bedoeling dat er vooral van de wedstrijd beelden zouden worden gemaakt, maar helaas was de motor van de rubberboot niet te gebruiken, aangezien er per ongeluk water in de benzinetank werd bijgevuld. Gelukkig werd dit tijdig geconstateerd en is de motor niet gestart met de mix van water en benzine.

Zaterdag 16 augustus Mosselrace op Noordzee

 


Programma:
11.00:  briefing

11.30:  start race

16.00 (+/-):  aanvang voorbereidingen voor mosselfestijn (mosselen + wijn + dame blanche...)

 

Belangrijk:
1. Graag aub inschrijven wie er mee wenst te eten en met hoeveel tegen UITERLIJK WOENSDAGAVOND 13.08.2014

 

2. Voor het eten zouden we dit maal een bijdrage willen vragen van 12  per volwassene en 8  per kind (tot 12 jaar). 

Via:Inschrijven Mosselmaaltijd Inschrijven voor de maaltijd kan tot 13 augustus
Graag met vermelding aantal deelnemers 
 

Deelnemers Mosselmaaltijd 

Wedstrijd:
De inschrijving voor de mosselrace.
 

We hopen op een talrijke opkomst en veel plezier !!!

 

Andreas, Pieter en Arno

BEACH to BEACH RACE

 


Zaterdag 9 augustus organiseerden Michiel Kok en Roy Osinga wederom een wedstrijd en wel de Beach to Beach Race. Helaas is deze niet door gegaan, want nog voor de start bleek dat er erg veel wind stond.
Michiel en Roy zouden zelf meezeilen, maar de NACRA F20 Carbon was hun voor, want dankzij het opkomend water kon de cat er zelf snel vandoor gaan. De cat loefde iedere keer keurig op en zeilde keurig al snel zo' n 800 meter uit de kust. Inmiddels was de Nacra van de gebroeders Van Gorsel ingezet, om Michiel en Roy bij hun cat af te zetten, maar net toen zij arriveerden ging de Carbon overstag en zeilde langzaam naar de lokatie terug. Precies voor het clubgebouw op 15 meter van het strand ging de Carbon exhter weer overstag en zeilde weer zo'n 700 meter van de club vandaan. Pas na twintig minuten konden Roy en Michiel aan boord van hun Carbon stappen en constateerden dat alle spullen nog keurig op de trampoline lagen. Dus al met al een goede afloop....

Jaap Straakenbroek wint twee manches op de Noordzee

 


Zondag 3 augustus hadden er maar liefst tien deelnemers ingeschreven voor de eerste wedstrijd op de zeelocatie. Alle eerdere wedstrijden  waren door gebrek aan belangstelling niet doorgegaan, maar nu konden er twee manches verzeild worden dankzij de hulp van Guus Florusse.
Met windkracht 4 Zuidwest en afgaand water vonden de senioren de golfhoogte toch iets te hoog en zij besloten niet te starten en opkomend water af te wachten. Dat deden meer leden, want later die middag zater er toch al gauw 17 cats op het water.
Jaap zeilde van 10 uur 's morgens tot 5 uur 's middags en wist tussendoor nog even de twee manches te winnen. Oefening baart kunst!!
De uitslag laat zien, dat Rutger Krijger kort achter Jaap wist te finishen.
       >>