Uitslag 10e Dutch Dragoon Cup (update)

Uitslag 10e Dutch Dragoon Cup (update)

De 10e Dutch Dragoon Cup zit erop! Na een natte dag gisteren met 3 races, konden er vandaag 4 races worden gevaren waaronder een ‘long distance’ rond het eiland voor de club.

Er werd in wisselende condities fel gestreden. Bij de Dragoons bleef het tot de laatste seconden spannend wie de Dragoon Cup 2019 op hun naam zou schrijven. De prijs ging naar Boris en Leonard 🥇van RBSC. ‘De Belgen’ namen trouwens ook de medailles voor 🥈en 🥉 mee naar huis. Chapeau!

Bij de C3/C1 klasse (Hobie 16 en Nacra 5.7) bleef de prijs dichter bij huis. Rex en Jamie van Catclub Zeeland wisten elke race -na aftrek- te winnen en werden dus onbetwist winnaar 🥇 bij de grotere boten!

En het is een cliché, maar eigenlijk waren alle zeilers winnaars 🏅. Geduldig je balans zoeken in erg weinig wind, doorzetten wanneer je het koud hebt, scherp blijven na een te korte nachtrust en aanpakken als de windvlagen om je oren vliegen. Ik geef het je te doen! 💪🙏👏

Allemaal bedankt allemaal voor jullie deelname, we hebben genoten!

NB: Bij de prijsuitreiking werden Jules en Felien uitgeroepen tot winnaars. Door een fout in de vijfde manche was 1338 2e en 953 3e terwijl later bleek, na het beluisteren van de geluidsopname, foutief was. Hierop is de uitslag aangepast. Wij bieden Jules en Felien, en Boris en Leonard (de nieuwe winnaars) onze excuses aan. Wij vinden dat eerlijkheid voorop staat, al is dat achteraf.

Podium Dragoons (C4)
Podium C3/C1 klasse