Hobie jeugdweek op Zee(land)

Hobie jeugdweek op Zee(land)

Vanaf woensdagavond tot zondag einde van de middag de Hobie jeugdweek op Zee(land) gehouden op de zeelocatie van Catclub Zeeland te Vrouwenpolder. Dit week(je) was vooral bedoeld voor gevorderde catzeilers toch waren er ook “beginners”. Deze “beginners” begonnen met catzeilen met meer dan 15 kt wind op zee! Iets waar menig gevorderde volwassene nog niet eens aan durft te beginnen.

Donderdag vooral gewaterskied en gewakeboard terwijl Renate ff ging zeilen met Annemarijn op de F 18 van Guus. Vrijdag heerlijk gezeild met 2 Hobie 16’s en wederom de Nacra? F 18 met wederom Renate aan, aan, nee niet alleen aan het roer maar ook als bemanning. Dubbel trapeze onder spi!! Ook Fred en Geert waren lekker aan het katten op de F 16 van Fred en nadat zij waren uitgezeild kreeg de jeugd nog ff een trainingkje van Geert met in de vlagen tot 25 kt. Niet alleen de jeugd had een brede grijns maar zeker ook Geertje en Jamie, als cameraman op ons ribje naast Geert, moest e.e.a. filmen terwijl ze sprongen van meters boven de golven maakten.

Zaterdag alweer heerlijk gezeild met 2 Hobie 16’s. De wind was wat milder, 14 tot 19 kt maar wel geruimd naar het westen en dat met afgaand tij maakt dat je in de monding van de Oosterschelde hoge en korte golven kan ver888 omdat je dan stroom tegen wind hebt, noem het maar een wastobbe. Vrijdags ging Jamie met z’n 16 ondersteboven om maar zaterdag waren ze zo snel op hun lijrompje dat ik er ondersteboven van was en hun catje de tijd niet kreeg om door te draaien terwijl Fay en Mark al zingend en gierend van de lach iedereen om kregen maar niet hun 16! Dat was de Vrijdag wel anders, toen gingen Faytjuuh, maar toen met tante Mae, lachend om en trokken hun bootje, met moeite, omdat het toch wel wat lichtvoetige dames zijn, toch weer recht. Geen katjes(zeilstertjes) om zonder handschoentjes aan te pakken.

Zondag werd er tot 35 kt wind wind verwacht, edoch, toen ik om 8:55 naar het toilet ging was de wind, nou ja wind, de vlag hing naar de beneden, aflandig. 2 minuten later veeg ik m’n billen af en begint het me toch te waaien!!! Hey, ik heb niks gelaten hoor. Alle stekheid op een gokje, de waait met 25 kt recht OP het land!! FF later trekt of duwt de wind nog verder aan uit het noorden tot 35 kt. en gaan we zeekanoen en zwemmen in de branding.

Al met al een super lang, lang weekend met de geweldige medewerking van alle ouders en van Fay voor het bij elkaar roepen van al haar vriendinnen en vriendinnen.

– Guus Florusse