Als het golft dan golft het goed

Als het golft dan golft het goed

En golven deed het afgelopen weekend. Eigenlijk zou dat weekend voor de 11e keer de Dutch Dragoon Cup verzeild worden maar vooral Noord en Zuid-Holland werden door iets anders overspoelt dan golven en daar komen de meeste jeugdige catamaran zeilers vandaan dus voor de 1e keer werd dit evenement geannuleerd.

We zagen er geen gat meer in maar we zijn bij Catclub Zeeland niet voor 1 gat te vangen. Ter vervanging hebben we een wedstrijdtraining georganiseerd met een hooggekwalificeerd ex-jeugdlid, Esther, als wedstrijdtrainster! Naast Fay en Mae, deden ook Jamie met Wouter en Mark met Bram mee aan deze golvende Hobie 16 training.

Wat was er dan zo golvend aan? Nou zaterdag blies de wind tot 30 knopen de knopen van je bloesje en zo werd het dus een spetterende training met zelfs imposante golven op het Veerse meer. Zie de foto’s van Jeroen!Voor de lunch een paar wedstrijdjes gezeild met opdrachten. Vooral om te zien hoever wie is. Nou Bram zeilde voor het eerst catamaran en in een mum van tijd waren ze allemaal ver weg bij deze wind! Toen ze in een nog mummere tijd, want ruime wind terug, weer terug waren zijn we maar eens gaan lunchen en daarna volgde een stukkie theorie over gewicht, zeil en boot trim. Deze trim met handvatten, zo in-abstract mogelijk kan alleen door Esther gegeven worden. Daarna weer de golven op en soms ook onder want wanneer je je grenzen op wilt zoeken hoef je echt niet naar het buitenland. Zeeland kent geen grenzen in beleving. Nadat ze hun kruit onder deze pittige omstandigheden hadden verschoten taaiden deze jonge taaien af naar de Kruitmolen om te eten, leren, fun en, uiteindelijk om te slapen.

Zondag weer vroeg uit de veren om opnieuw de golven te gaan berijden. Gertjan en Guus zouden nu de opdrachten die ze van Esther hadden gekregen verder uitwerken. Het werden korte wedstrijdjes voor de club met smal vaarwater zodat ze goed moesten starten en met veel overstagen en gijpen de finish moesten bereiken, zonder buiten de betonning te komen. Tja, niet dat het echt belangrijk is maar toch hebben Fay en Mae, de Dutch Hobie Girls en ook Dutch Wavemakers gewonnen maar in dit geval waren er geen verliezers!

Veel dank aan Esther (trainster) en Jeroen en Gertjan (fotografen) maar natuurlijk vooral aan Fay, Mae, Jamie, Mark, Wouter en Bram!

— Guus Florusse