Banana Beach Trophy 2022

Banana Beach Trophy 2022

Met een ruim deelnemersaantal van vijf boten wat algauw 20 gezellige mensen bij de maaltijd betekent, wonnen Guus en Luc een prachtige Banana Beach Trophy. Het warme weer en rustige wind maakten het makkelijk voor allen. Althans, als je niet je spoorstang op het strand al brak.

Het was een mooi moment om niet iedereen tegelijk te laten starten. Twee koersen werden er uitgezet, waarna eenieder in geheel eigen tempo op elke koers kon proberen de snelste tijd te zetten. Of zijn snelste tijd, dat was ook goed. Arno wist niet dat hij meedeed, maar met een Hobie 16 doe je altijd automatisch mee aan de Banana Beach. Dus hij won de vijfde prijs. Wim ging op zijn fraaie boot er goed vandoor, solo onder spi. Dat plezier was natuurlijk groter dan de snelste tijd en zo won Wim de vierde prijs, een echte bananen zwembroek, ook omdat hij het langst gezwommen had.

Bij gebrek aan een podium stond daar ook niemand op, maar Piet en Anton waren ietwat later op het water door een gevalletje met hun boot, wat als nadeel had dat de wind gemiddeld wel iets minder was en dus ook hun snelste tijd. Albert en Fred zeilden een knappe snelste rode baan, waarbij het niet geheel duidelijk was of ze nu gehinderd of geholpen waren door het wedstrijdcomité. En kon Guus deze keer het succes van Ronde om Texel ook doorzetten op de Ronde om Bananen.

Met dank aan Geert Schouten voor de organisatie en de foto’s!