Haantjesrace 2022

Haantjesrace 2022

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Haantjesrace editie 2022 ging van start. Albert Walraven had 2 banen uitgezet en zeilde zelf ook mee. Vanwege de harde stroming gingen we met vijf (!) boten met ruime wind over de start tussen de R7 en het clubgebouw. De vijfde boot was geen catamaran, maar de laser van Remy de Laet, heel leuk dat hij ook meedeed.

De eerste twee manches moesten we de groene R5 over BB ronden, dan de R7 over BB, weer naar R5 over BB en over de finish tussen de R7 en het clubgebouw. Katharina ging er als een haa(n)s vandoor, bijzonder voor een downwindrak, gevolgd door Guus en Andreas, Albert en Pieter, Jan en Mark en Remy. Dat was dan ook het resultaat van de 1e manche, De 2e manche begon met een te vroege start voor Albert en Pier en Katharina maar zij gingen keurig terug over de startlijn. Ondanks de te vroege start wist Katharina toch te winnen! Een welverdiende 2e plaats was voor Jan en Mark.

De 3e manche ging van dezelfde startlijn naar de rode R6 BB, groene R5 BB, groene R7 BB, rode R6 BB, groene R5 BB en over de finish. Ook nu ging Katharina voortvarend van start maar Guus en Andreas waren haar voor! Bij 1 van de boeien rondingen schijnen, naar eigen zeggen, Albert en Pieter Katharina gehinderd te hebben; vandaar dat zij zich teruggetrokken hebben (RET), errug netjes!

En zo is het gekomen dat een β€œhennetje” de haantjesrace 2022 heeft gewonnen! We hebben geen foto’s kunnen nemen tijdens het zeilen, vandaar wat gedateerde foto’s met, als voordeel, jongere zeilersπŸ˜†