12e Dutch Dragoon Cup

12e Dutch Dragoon Cup

Afgelopen weekend organiseerde Catclub Zeeland voor de 12e Dutch Dragoon Cup, het grootste jaarlijks terugkerende evenement van de club. Ook dit jaar komen er weer tientallen jeugdzeilers, van 10 tot 20 jaar, naar het Veerse Meer.


Het is zaterdag zonnig weer en er staat een lekker windje – rond 12 knopen – waardoor er drie wedstrijdjes worden gevaren. Naast de competitie is het vooral een leerzaam (er mag worden gecoacht tijdens de race!) en supergezellig weekend, niet in de laatste plaats omdat we met z’n alleen overnachten op kampeerboerderij de Kruitmolen!

Op zondagochtend gaan de boten al om 9:30 het water op om nog voor de lunch drie races te zeilen. De wind is met 8 knopen iets afgezwakt, wat gunstig is voor de jongere en lichtere teams. Zoals inmiddels traditie, sluiten we af met een long-distance race langs de boeien en rondom de eilandjes voor de club. Er zijn nog punten te verdienen die de uitslag kan veranderen dus er wordt nog fanatiek gezeild.

De Dragoon Cup trekt al jaren jeugdzeilers die normaal vooral actief zijn op Noordzee. Het is dan ook geen toeval dat het elke 2e weekend van oktober wordt georganiseerd, wanneer het seizoen op zee erop zit, en voordat de boten naar de winterstalling gaan.

We bedanken alle deelnemers, ouders, trainers, vrijwilligers en het weer voor deze geweldig geslaagde editie!