Paasrace 2023 was geen eitje

Paasrace 2023 was geen eitje

Zondag 9 april was de eerste zeilrace van het seizoen met prachtig weer maar weinig wind van 5 tot 10 knopen uit het Z tot ONO. De start en finish lag tussen de S7 en de rood-witte staak “122” daarna de S9 aan bakboord ronden en met ruime wind door naar de Vm58, aan de wind weer naar de S9 om weer met ruime wind de Vm58 te ronden, nog 1x naar de S9 om met inmiddels naar ONO gedraaide wind naar de finish te varen. Recht gemeten 2 mijl waar de deelnemers een dikke 30 minuten over hebben gedaan, toch heeft niemand eieren voor z’n geld gekozen en zeilden tot het zoete eind. Bij de start gingen Wim en Arnold er als hazen vandoor en ronden als eersten de Vm58 op de voet gevolg door Piet en Mark. Gertjan zeilde nog wat onwennig op eieren op zijn A-cat en lag dus 3e.

Tijdens het ronden van de Vm58 hadden Wim en Arnold het zo druk als kippen met Pasen tijdens het strijken van de spi dat Piet en Mark haasje-over konden doen en zo aan kop kwamen te liggen waarna ook Gertjan inmiddels wist hoe hazen lopen en Wim en Arnold naar de 3e plaats verdrong. Toch was het ei nog niet gelegd. Na weer de S9 gerond te hebben namen Piet en Mark op spi richting de Vm58 de leiding weer in handen en was Gertjan weer het haasje. Voor Wim en Arnold gold dat Haastige spoed zelden goed is en bleven derde liggen.

Piet en Mark gingen voor de laatste x richting de S9, maar hadden niet direct door dat de wind weer was gedraaid waardoor ze recht naar de S9 konden zeilen en hielden koers richting het hotel, Gertjan, de oude haas kent zijn stroppen, en kon wel van deze “lifter” gebruik maken en kwam weer op kop. De wind draaide weer terug en Gertjan moest toch nog overstag terwijl Piet en Mark eraan kwamen, maar men moet geen eieren op Goede Vrijdag eten en zo zagen Piet en Mark toch de spiegel(eieren?) van Gertjan zijn A-cat voor zich over de finish gaan. Wim en Arnold hadden het van eieren gemaakt en waren de kluts kwijt en finishten, zonder op eieren te lopen, toch netjes als 3e. Zo hebben alle kippen (zeilers) weleens een ei in de brandnetels gelegd tijdens deze race.

Jammer dat er geen windeieren zijn gelegd want daar had dan wellicht nog wat wind uit kunnen komen, maar na de lunch was er veel te weinig wind en was dit het hele eieren eten.