Opbouwen zee 2023

Opbouwen zee 2023

Zondag 30 april – De dag begon fris wat betreft temperatuur en met een straf windje. Al voor 10:00 uur waren de eerste klussers en boten al op het strand. Eerst maar een straf bakkie koffie of thee met een stroopwafel. Elkaar begroeten met straffe praatjes hoort er ook bij. Daarna de handjes uit de mouwen en dat waren nogal wat handjes, zo’n 32. Allemaal rechter handen natuurlijk, da’s straf hey!

Het clubgebouw met inventaris werd schoongemaakt en ingericht, de deuren gesmeerd van de containers, het Ribje onderhanden genomen en de hekken opgebouwd en dan ben ik zeker en vast nog wat klusjes vergeten. Intussen was de zon doorgebroken en de temperatuur hoger geworden, niet in de laatste plaats door het vele wapperen van alle handjes. De lunch kon op het terras genuttigd worden met een heerlijk vers soepje bereid door Anita en Jan en broodjes met warme worst enz.

Daarna gingen de handen wederom uit de mouwen om de puntjes op de i te zetten.Nadat het harde werken was gedaan gingen de leden die hun boot hadden meegenomen die opbouwen. Met vereende krachten werden de masten, roeren, gieken e.d. erop gezet. Als laatste karwei de banden ingraven om de boten vast te leggen, da’s pas straf. Eindelijk tijd voor iets fris of een biertje want iedereen had het er inmiddels warm van gekregen en kwam met een rood hoofd op het terras onderuit gezakt genieten van het zonnetje en de inmiddels niet zo straffe wind.

Als klapstuk geen klapstuk maar een 3 gangen diner dat zijn weerga niet kent met als klap op de vuurpijl tiramisu met natuurlijk lange vingers die gelukkig niet van de werkhanden kwamen. Er zijn geen foto’s van werkende handen want dan hadden het veel te druk.

Het was weer geweldig weer en om mee te mogen werken en bepaald geen straf.