Pinksterrace zee 2023

Pinksterrace zee 2023

Het begon mooi met zo’n 19 graden, zon en een windje van 14 knoopjes. De verwachting was dat de wind zou krimpen van NNW naar N en zou toenemen tot 23 knopen rond 14.00 uur. Alle 6 ingeschreven catjes, meer dan de helft van het aantal boten die op zee liggen! waren vroeg gekomen om rond 11.30 te kunnen starten.

Zoltan en Guus hebben een baan uitgelegd voor de club waarbij de groene boei R7 dienst deed als pin end van de start, gate boei en markering van de finish, een gele boei als start, gate en finish markering. Een andere gele boei lag noordwaarts en moest over BB gerond worden en dan 2 rondjes. Intussen was de wind toegenomen tot zo’n 16 knopen maar ook al gekrompen.

De stroom stond dus nu al dwars op de wind waardoor er voor de 2 A cats al te vervelende brekende golven stonden. Andreas moest zeilen met een vriend die nog nooit gezeild had dan een half uurtje deze ochtend dus nam het verstandige besluit om niet mee te racen. Zodoende waren er nog 3 cats over, Piet en Mark op de Infusion met spi, Wim op de Raptor F16 met spi en Jan op de Nacra 17 sloop zonder spi.

Na de 1e race was de wind nog iets toegenomen zodat ook Wim besloot het woelige sop te verlaten met zijn lichtgewicht, solo gezeilde Raptortje. Piet, Mark en Jan wilden nog wel een mache zeilen. Omdat er geen schot in zat werd er een fluitje van een cent gebruikt om de start vlaggen bij te staan. Omdat het relatief korte wedstrijdjes waren van een β€œstief” kwartiertje wilden ze nog wel een 3e manche zeilen. Na de 3e manche was het tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk de prijsuitreiking.

De kop is eraf nu de 1e wedstrijd van 2023 op zee is gevaren en het smaakt naar meer dus tot de volgende keer.