Mark Geuze wint Ronde Veerse Meer!

Mark Geuze wint Ronde Veerse Meer!

Na maandenlang koude harde en natte noordenwind, vervolgens enkele weken geen wind door de hitte, leek zaterdag 24 juni opeens een ideale zeildag te worden met 23 graden en 3 Bft. Door de mooie weersvoorspellingen waren er zes inschrijvingen, dus kon er om 12 uur gestart worden.

Aan de start verschenen 3 A-Cats, 1 Hobie 16, 1 Topaz en 1 Spitfire. Nog voor de start was er één uitvaller, want Kees Krijger verzamelde met de zwaarden en steekroeren met winglets van zijn DNA F1 heel veel zeewier, waardoor zeilen onmogelijk bleek. Zijn steekroeren blokkeerden door het zware gewicht van de vele planten. Exit Kees! Wedstrijdleider Joep Rosenboom stelde zijn Nacra F18 beschikbaar, waardoor Kees met Bjorn alsnog mee kon zeilen.

Na de verlate start ging het veld richting Veerse Dam naar de keerboei VM97, waar Mark Geuze als eerste rondde, gevolgd door Bruno op de Spitfire en Gertjan op de A-Cat.

Op de terugweg moest er langs de club gezeild worden, want de baan kon dan eventueel ingekort worden. Kees en Bjorn wisten op de F18 naar de tweede plaats te zeilen dankzij het spirak, echter was Mark Geuze al uit het zicht verdwenen.

Mark Geuze was dus als eerste redelijk snel bij de club, waarop wedstrijdleider Joep besloot de wedstrijd niet in te korten. De andere deelnemers hadden echter meer moeite om de snelheid erin te houden, want de wind zakte verder en verder in. De meeste zeilers besloten dus te stoppen, behalve Evert op de Hobie 16, die nog dapper doorzeilde, waardoor er uiteindelijk twee van de zes boten correct finishten.

Proficiat voor Mark Geuze, die na een kleine 5 uur als eerste finishte!