Paasrace 2024 Veerse Meer

Paasrace 2024 Veerse Meer

Vandaag was het dan weer zover met weer prachtig weer, de eerste race op het Veerse Meer en dus niks minder.

Er waren 4 cats ingeschreven en Guus zou tips en trics en zo geven, nou dan kan er van alles gebeuren en dat gebeurde dus ook weer. Volgens het programma gingen we om 12:00 uur het water op maar waarschijnlijk dacht men dat het water dan op was want er was geen catje te zien, op het water dan. Waarschijnlijk had het gevroren want er zat van alles vast op de bootjes die net uit hun winterslaap waren ontwaakt en dat moest eerst los gemaakt worden. Gelukkig zat er bij de bemanning niks vast maar wel wat steekjes los, dus dat los maken ging dan weer wel spoorvoedig. Wat minder was dat niemand er als een haas vandoor ging want een ¼ kwam niet opdagen en een ander ¼ kwam ten lange leste wel maar was geblesseerd vanwege een fietstochtje, dan zeg ik “ga toch fietsen!”.

Vanwege het geringe aantal opdagingen moest de wedstrijdleider op eieren lopen om het de overigen nog een beetje naar de zin te maken dus heeft deze de zon maar eens ff laten schijnen en kwam de moet erin wat ook wel moest. Hè hè, na een veel te lange lunch (want die was gratis) konden we dan starten met de eerste manche, hosternokke, pas om 14:15 uur! Gelukkig was het al zomertijd anders zou het zomaar kunnen dat het alweer donker was. Guus had natuurlijk weer een GEWELDIGE baan uitgezet, al zeg ik het zelf, maar een halve windse start tussen de S7 en de Bastiaan de lange plaat, dan de S10 aan SB, een downinds rak naar de VM 65, dan de S10 aan BB en naar de finish wat ook de start was.

Vooraf zijn alle deelnemers voorzien van een aantal tips en trics ook d.m.v. vragen. Eerste vraag was: het is super belangrijk om er bij de start als een haas vandoor te gaan, het beste is om op volle snelheid precies op de starttijdstip over de startlijn van start te gaan, dan ben je waarschijnlijk als eerste over de startlijn en heb je geen of weinig last van vuile wind van de andere deelnemers! De vraag was “wat is er nog belangrijker tijden een zeilrace”? Graag jullie antwoorden. De beste krijgt een chocolade haas en de slechtste is een ei.

Nu kan ik nog wel wat meer inzon peernennen maar dan wordt het wat onteenig. Toch nog een tip van Guus: hijs je spi alleen op ruime windse rakken! Verder, geniet van de foto’s en filmpjes en schrijf je in voor de Keesrace op 28 april as.