Start zeilseizoen 2024 zeelocatie

Start zeilseizoen 2024 zeelocatie

Om 9.15 uur loop ik het strand op. Alleen de zon en de wind waren al aanwezig, verder nog niemand. Het clubhuis en de containers staan wat verloren op de immense zandvlakte waar vloed het begon te winnen van het strand. Binnen no time werd alles anders. De cats op de trailers werden aangevoerd. Veel, heel veel clubleden liepen gewapend met schep, boormachines, en sleutel nr. 13 het strand op richting de Catclub. Zaterdag was de dag: de start van het zeilseizoen 2024 op de zeelocatie.

De geur van koffie en de zoete lucht van de Zeeuwse bolussen konden iedereen maar net bedwingen om niet meteen aan de slag te gaan. En toen ging het los… de hekken werden geplaatst, elektriciteit geïnstalleerd, het clubhuis helemaal schoongemaakt, vloer gerepareerd, deuren gesmeerd, buitenboordmotor seizoensklaar gemaakt, buitentrappen gesteld, lunch geregeld. Wat een samenwerking en saamhorigheid!

De boten werden opgebouwd en langs de duinrand geplaatst, klaar voor weer een prachtig zeilseizoen. Aan het einde van de middag ging de borrel glijdend over in een overheerlijk paella viergangendiner met te lekkere sangria.

Rond 21.00 uur loop ik over het strand naar huis, kijk nog even achterom… en zie het clubhuis met de containers, omheind met het hek, en de masten als baken voor de mooiste plek van Zeeland. Maar niet alleen de plek maakt het bijzonder. Het zijn juist de mensen van vandaag die de plek het hart geven. Trots op ONS Catcluppie. Iedereen bedankt!! “It’s gonna be our best season ever!”

Jan & Arno