Michiel Antheunisse wint de KeesRees

Michiel Antheunisse wint de KeesRees

Aanvankelijk werd de KeesRees twee keer niet verzeild; vorig jaar weinig animo, dit jaar eerst te veel wind. Op inhaaldag 12 mei echter opeens hoogzomer met 3 tot 4 Bft en 6 deelnemers, ondanks Moederdag.

Rond 12 uur de eerste start vanaf de club richting keerboei 79 voor de haven van Veere, welke aan bakboord gerond moest worden. Na 40 minuten kwam Michiel met zijn BIM XJ als eerste over de finish, mede dankzij zijn nieuwe Brewin zeil. Piet en Arnold hadden pech op hun geleende Nacra 580, want onderweg ging de mast overboord. Gelukkig geen schade opgelopen!

Het enthousiasme voor een tweede ronde was aanwezig, dus werd hetzelfde rondje nogmaals gezeild. De wind bleek daarbij langzaam te minderen, wat terug te zien is in de finishtijden.

Complimenten voor Bruno, die knap twee keer een tweede plaats zeilde, maar zeer sportief toegaf de boei in de eerste manche verkeerd te hebben gerond. Na afloop evaluatie onder het genot van een KEES biertje, welke gesponsord werden door Catclub Zeeland.