Catclub Zeeland

11e Dutch Dragoon Cup

Het evenement

De Dutch Dragoon Cup is een leerzaam en leuk weekend, geschikt voor zowel beginnende als ervaren jeugdzeilers. De zeilers worden getraind terwijl ze wedstrijden (leren) varen. Tussen de wedstrijden door kan tijd worden genomen om te evalueren. Tegelijkertijd hebben de wedstrijden wel een klassement en er worden prijzen uitgereikt voor zowel de Dragoon als de C3 klasse (Hobie 16, Hobie Max, SL16, Nacra 500 etc).

Voor de wedstrijden gelden de normale wedstrijdregels. Zeilers en coaches worden verzocht om vooral het (wedstrijd) leren varen te omarmen en daarom incidenten en protesten te vermijden. De ouders kunnen de wedstrijden op de wal volgen. Wil je als volwassene of oudere jeugd je steentje bijdragen dan kan dat uiteraard als vrijwilliger. Neem dan contact op met Guus Florusse.

Alle verenigingen worden uitgenodigd hun eigen trainer(s) mee te nemen, een eigen motorboot is dan handig. Er is een hoofdtrainer aanwezig om alles te coördineren. Het Veerse Meer is zeer beschut, dus er kan onder bijna alle omstandigheden gezeild worden. Het zeilen gebeurt direct voor de vereniging.

Schema Dutch Dragoon Cup 2021

DatumTijdActiviteit
Zaterdag 9 okt10:00-12:00Registratie en boten opbouwen
11:00Trainersbespreking
12:00Briefing zeilers
12:30Het water op, lunch volgt na 1e wedstrijd
18:00Vertrek naar de Kruitmolen gevolgd door avondmaal
20:00Avondprogramma
Zondag 10 okt08:00Reveille en ontbijt
09:30Het water op
12:00Lunch
15:30Prijsuitreiking

Inschrijvingen

Het is voor ons noodzakelijk een lijstje te hebben wie en hoeveel er komen in verband met overnachten en catering, dus graag aanmelden voor 4 oktober.

Het inschrijfgeld is slechts €50,00 per persoon dankzij onderstaande sponsoren, inclusief overnachten bij de Kruitmolen, ontbijt, lunch en diner op zaterdag en ontbijt en lunch op zondag en bijbehorend drinken. Het inschrijfgeld graag bij registratie met gepast geld voldoen.

Begeleidende motorboten

Vanuit CCZ zijn er minimaal twee begeleidende motorboten aanwezig. Houdt er rekening mee dat er ter plekke niet harder dan 20 km/uur gevaren mag worden en dat een vaarbewijs verplicht is voor gemotoriseerde boten die sneller kunnen dan 20 km/uur. De haven achter de club heeft een openbare trailerhelling waar de motorboten te water kunnen worden gelaten. De boten varen 100 meter om en kunnen op de wal getrokken worden, aan een anker liggen of iets verder aan een steiger.

Accommodatie

Jeugd en twee begeleiders per vereniging slapen allemaal bij De Kruitmolen. Bedden zijn kale matrassen, verdere onderdelen zelf mee nemen. Er kunnen 65 mensen binnen slapen, overigen worden door ons geïnformeerd een tentje, luchtbed en slaapzak mee te nemen of slapen in het jeugdhonk op de locatie van Catclub Zeeland. Vanaf vrijdagavond ben je al welkom, we vragen voor deze extra overnachting €20,00 p/p. Voor de ouders zijn er diverse prachtige plaatsen in de buurt om te overnachten, zoals Veere, Middelburg en Wolphaartsdijk. Zie ook VVV Zeeland.

Locatie

Het formele adres naar Catclub Zeeland is Muidenweg 221, 4471 NM, Wolphaartsdijk. Het is echter lastig te vinden omdat je de catamarans vanaf de weg niet kan zien liggen. Bestudeer daarom de kaart heel goed, bij de markering is een slagboom te vinden. In de haven is Kanoa gehuisvest, het beste herkenningspunt als je over de Muidenweg rijdt.

Groepsfoto Dutch Dragoon Cup vorig jaar