Catclub Zeeland

Het DNA van Catclub Zeeland

Slechts weinig disciplines van het zeilen stellen zulke hoge eisen aan de vaardigheden van de zeiler als catamaranzeilen. Zeiltrim, gewichtverdeling en stuurmanskunst moeten helemaal in orde zijn. Wie de boot beheerst krijgt er wel veel voor terug: spetterende snelheden, adembenemende acceleraties en de mogelijkheid om op plekken te zeilen waar gewone zeilers liever niet komen – je zeilt door de branding, over ondiepten en legt snel grote afstanden af.

De belofte

Deze beleving maak je mee als lid van Catclub Zeeland! We zijn een club waar vrijheid hoog in het vaandel staat, uiteraard binnen de normale sociale regels en omgangsvormen.

De sportieve en soms uitdagende strijd tegen de elementen wind en water gaan we graag aan. De snelheid van een catamaran is daar volledig op toegerust. Zoek je die uitdaging dan is catzeilen een fantastische sport. Of het nu gaat om lekker relaxed zeilen op een mooie zomerdag of met ruig weer de golven op zee trotseren; er is voor ieder wat wils. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Het plezier van deze sport delen we met elkaar.

Onze locaties

Alle leden kunnen gebruik maken van twee locaties:

Op beide locaties hebben we te maken met verschillende omstandigheden en uitdagingen. Zeker op zee moeten de krachten van de natuur niet onderschat worden en is veiligheid een belangrijk aspect van het zeilen.

Wat kun je van de club verwachten

Binnen de club worden toertochten, wedstrijden en clinics georganiseerd. Tijdens de wedstrijden kun je je vaardigheden met anderen meten. Deze manier van elkaar ‘de maat nemen’ doen we op een sportieve manier, met respect voor elkaar en elkaars materiaal. Op het water zijn we elkaars tegenstander, op de wal elkaars maatje.

Beide locaties beschikken over een clubgebouw met zeilenberging en kleedruimte. De clubgebouwen zijn basic ingericht. Er kan koffie/thee gezet worden, er zijn gekoelde drankjes in de koelkast, er kan eigen eten en drinken koel weggezet worden en er kan gebruik gemaakt worden van de barbecue. We ruimen onze eigen rommel op en zorgen er samen voor dat alles netjes blijft.

De clubleden houden de clubgebouwen en toebehoren op orde. Dit betekent dat we één of meerdere keren per jaar de handen uit de mouwen steken. Dit versterkt de saamhorigheid binnen de club en het is nog gezellig ook.

Dat laatste, gezelligheid, daar houden we van. Na een dag op het water is er niets leukers, dan onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar (stoere) verhalen vertellen over hoe je de dag hebt beleefd. Naarmate de avond vordert worden de golven steeds hoger, de wind steeds sterker, kortom het was weer een fantastische dag uit het leven van ons/jou als catzeiler!

Als dit je aanspreekt, maar je hebt geen catamaran, dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur of één van de locatiecoördinatoren. Er is altijd een mogelijkheid om een keer met iemand mee te zeilen. En heb je wel een catamaran, maar nog weinig ervaring, dan zijn er genoeg ervaren zeilers die hun kennis graag met je willen delen.

Wat verwachten wij van jou

Uit ons DNA komt al het één en ander naar voren, maar voor alle duidelijkheid hieronder puntsgewijs nog enkele opmerkingen:

  • het karakter van onze club spreekt jou aan
  • je bent bereid je in te zetten voor de club met hand-en-spandiensten *)
  • je maakt gebruik van onze faciliteiten en houdt die ook netjes en op orde
  • je houdt van gezelligheid en zet je in voor het bewaren van een goede sfeer
  • je helpt, gevraagd of ongevraagd, medeclubleden
  • je bent, zeker ook tijdens wedstrijden, een sportieve tegenstander
  • kortom: je bent een aanwinst voor onze club!

*) het opbouwen van het hekwerk op de zeelocatie, het onderhoud van de clubgebouwen, het organiseren van een wedstrijd of toertocht, het (mede) organiseren van het jaarfeest of een barbecue, het maaien van het gras op de Meerlocatie, etc.